Gratis levering binnen België vanaf € 99,00

veelgestelde vragen over groovy magnets

op welke ondergrond kan ik magneetbehang of magneetstickers aanbrengen?

Wij raden een egaal en schoon oppervlak aan. Het behang en de stickers hechten op bijna elk effen, vlakke ondergrond zoals op: glad geverfde muren en deuren, metaal, hout, glas, karton, papier, plastic, keukenkastjes. Wanneer je muur een korrel/structuur heeft kan een houten paneel een oplossing bieden. Breng het behang aan op het paneel met behangerslijm en bevestig dit eenvoudig aan je muur dmv hoekschroeven.

hoe kan ik een magneetsticker weer verwijderen?

Warm de sticker op met een haardroger (de lijm wordt soepel) en trek hem stukje bij beetje voorzichtig en langzaam los. Elk stukje steeds goed blijven verwarmen. Afhankelijk van de ondergrond of de kwaliteit van het geschilderde oppervlak lukt het makkelijker om de sticker weer te verwijderen. Hoe langer de sticker op een ondergrond zit, hoe vaster deze kleeft. Voor een glad, geschilderd oppervlak zal het losmaken beter lukken dan voor een met papier behangen muur.

welke magneten kan ik hangen op magneetbehang of op magneetstickers?

Voor optimale kleefkracht bevelen we de magneten van Groovy Magnets aan. Met een pionmagneet hang je gemiddeld 5 A4-tjes op. De meeste andere magneten werken op ons behang en stickers. Neem ook eens een kijkje naar onze magnetische toppings: onze grote magneten in de vorm van handige wandplankjes, wandbakjes en fotoplankjes!

kan ik het behang / de sticker op een tegelwand aanbrengen?

Het is niet aan te raden om onze producten aan te brengen op een tegel-ondergrond. Het onderliggend reliëf zal zichtbaar worden omdat het behang / stickers werken zoals een huid. De beste ondergrond om te behangen of te plakken is een egale ondergrond.

mijn sticker komt los, wat nu?

Breng de sticker enkel aan op een effen/gladde ondergrond zonder structuur. Eenmaal de sticker hangt, verwarmt u de voorkant en de randen van de sticker grondig met een haardroger. Blaas met de haardroger dicht tegen de sticker aan (geen zorgen, hij raakt niet beschadigd of gesmolten). De warmte maakt de lijm soepel en geeft een optimale hechting. Druk de sticker stevig aan. Hang pas na 24 uur zwaardere magneten aan de sticker.

hoe kan ik het behang / een sticker schoonmaken?

Al onze behangen en stickers zijn waterafstotend en kan je schoonmaken met een vochtige doek en wat afwasmiddel.
Krijtbord magneetbehang / sticker: verwijder eventuele hardnekkige strepen met een wonderspons met een scheutje azijn en wat afwasmiddel.
Whiteboard magneetbehang: maak je schoon met een droge doek.
Wit magneetbehang: verwijder eventuele hardnekkige strepen met een wonderspons met een scheutje azijn en wat afwasmiddel.
In uiterste nood kan je strepen verwijderen met ‘Dr. Beckmann Vlekkenduivel pennen & inkt’.

kan ik magneetbehang of magneetstickers op een buitenmuur plakken?

Magneetbehang en magneetstickers zijn enkel geschikt voor binnenshuis.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.